Branchespecifieke oplossingen en functionaliteit die aansluiten bij de behoeften van food en beverage bedrijven.

De voedings- en drankindustrie is voortdurend in ontwikkeling als het gaat om de keuze en verwachting van de consument. Flexibiliteit is essentieel om aan de vraag van de consument naar hoogwaardige producten en gezondere en duurzamere alternatieven te kunnen voldoen en deze zelfs te overtreffen. Bovendien vereisen de toenemende voorschriften op het gebied van traceerbaarheid, certificering, etikettering en kwaliteitscontroles ook uitzonderlijke productienormen. Met IFS Applications™ stellen wij u in staat om te voldoen aan de doelstellingen en eisen van uw bedrijf, zoals lot/ batch traceerbaarheid, receptuurbeheer, risicoanalyse en kritische controlepunten (HACCP), en rechtstreekse levering aan winkels (DSD).

  • Multi-site, multi-business, multi-lingual operations
  • Voor- en achterwaartse traceerbaarheid met houdbaarheids- en vervaldatumcontrole
  • Zichtbaarheid in de supply chain
  • Geavanceerde demand planning en forecasting
  • Meerdere productiemethoden
food-beverage

Food and Beverage ERP

IFS Applications geeft een uitgebreid beeld van uw supply chain en productiebedrijf. De unieke architectuur op componentenbasis biedt zowel een breed spectrum aan functionaliteiten maar ook een grote mate van configureerbaarheid, zodat u kunt voldoen aan de behoeften van de food- en beveragemarkt. Industrie specifieke functionaliteiten omvatten onder andere:

Receptuur beheer

In tegenstelling tot sommige softwarepakketten biedt IFS Applications™ echte recept- en formulefunctionaliteit. Met toenemende complexiteit en variatie in grondstoffen, recepten en verpakkingen kan het een uitdaging zijn om de consistentie van het product te behouden. Wij ondersteunen daarom kritische productieprocessen zoals: vangstgewicht, meerdere meeteenheden, receptuurbeheer, kwaliteitsmanagement, kwaliteitsborging, productievolgorde en vraagplanning. Receptuurbeheer omvat ook andere krachtige functionaliteiten zoals: productie opbrengst, revisiebeheer en afwisselend produceren.

Productiemethoden

Snel kunnen reageren op veranderingen in de markt door over te schakelen op andere productiemethoden is essentieel en vereist flexibiliteit. Wij bieden een breed scala aan productiemodi - proces, make-to-stock, make-to-order, of een combinatie daarvan. Ongeacht de complexiteit, IFS Applications vereenvoudigt het productieproces en is ontwikkeld om te voldoen aan de eisen van alle soorten productieomgevingen, variërend van een vaste modus tot een gemengde modus en van een enkele locatie tot meerdere locaties.

Het effect van een succesvolle implementatie

Als antwoord op toenemende verplichtingen van lokale warenautoriteiten en behoefte vanuit de klant, koos het Britse Pukka Pies voor IFS.

Door de implementatie van IFS’s Food Factory Management Software heeft de Engelse voedselproducent meer grip op de financiële administratie, verkoop, inkoop en productieregistratie. Met als resultaat:

  • 10% omzetgroei na implementatie.
  • 30% toename van de productiviteit.
  • Betere traceerbaarheid en kwaliteitsborging.
  • Een uur minder handmatige dataverwerking per dag.

 

 

Gezondheid, kwaliteit en veiligheid

Voedselveiligheid blijft een groeiende zorg. Het is van essentieel belang om over de nodige instrumenten en maatregelen te beschikken om de voedselveiligheid te waarborgen. IFS Applications stelt u in staat om gemakkelijk kwaliteitskwesties te traceren tot specifieke partijen en batches, zodat u kunt voldoen aan de voedselwet- en regelgeving en het terugroepen van producten kunt vermijden.

IoT batch traceerbaarheid

Traceerbaarheid is een van de grootste redenen om een softwareoplossing te implementeren en begrijpelijkerwijs ook, want de gevolgen van terugroepacties met betrekking tot kosten en boetes kunnen catastrofaal zijn. Met de voor- en achterwaartse traceerbaarheid krijgt u volledig vertrouwen in de nauwkeurigheid en de traceerbaarheid van uw producten.

HAACP

IFS Applications stelt u in staat om snel probleemgebieden te analyseren en proactief aan te pakken. Wij bieden geïntegreerde HACCP en kwaliteitscontrole ter ondersteuning van diverse controles zoals: BRC, EFSIS, FDA en UDSA.

Accurate demand planning

Bedrijven in de food- en beverage-industrie moeten bereid zijn om te veranderen. De seizoensgebondenheid in deze industrie vereist dat bedrijven nauwkeurige voorspellingen doen over de vraag. Voor het beheren van de seizoensgebondenheid is noodzakelijk dat bedrijven over de juiste instrumenten en functionaliteiten beschikken om de vraag te voorspellen om de juiste voorraadniveaus te onderhouden en om verkoopprognoses te maken.

Eqeep is de meest effectieve partner voor

Enterprise Resource Planning

Meer lezen
Gebouwd rondom vier kernprocessen: Service en Asset Management Service en Asset Management bestaat uit Enterprise Asset Management (EAM), Maintenance Repair and Overhaul (MRO) en Field Service Management (FSM). IFS Service Management is een full service life cycle management oplossing voor elke dienstverlener. Of u nu service verleent in het veld, in een fabriek, bij een...
Optronica-Eqeep
Meer lezen

Field Service Management

Meer lezen
Verhoog uw effectiviteit met de onderstaande ingrediënten. Beheer van werkorders Het beheren van werkorders is eenvoudig in FSM. Of serviceverzoeken nu afkomstig zijn van de servicedesk, via IoT-gebaseerde assets zoals slimme sensoren, of gewoon telefonisch door een klant. Het volledig geïntegreerde platform biedt eenvoudig toegang tot alle relevante gegevens, zodat u snel een probleemdiagnose kunt...
Meer lezen

Enterprise Asset Management

Meer lezen
Functies die de efficiëntie van uw assets maximaliseren Asset Lifecycle Management Onze unieke Enterprise Asset Management-oplossing heeft een breed scala aan functionaliteiten ter ondersteuning van elk afzonderlijk proces van de levenscyclus van de assets. Dankzij de diepgaande project management mogelijkheden die in onze oplossing zijn ingebouwd, kunnen we eenvoudig alle fasen van de levenscyclus van...
Meer lezen

Eqeep is uw partner in digitale transformatie

“Wij helpen bedrijven hun concurrentievoordeel te vergroten door hun waardeketen te analyseren, te organiseren en te vereenvoudigen door middel van digitale transformatie. Met onze klant- en oplossingsgerichte aanpak stellen we onze klanten in staat om hun bedrijfsdoelstellingen te bereiken”.

Contact
eqeep

Meer cases en informatie