Signaleer de knelpunten in uw bedrijfsvoering

Process mining stelt u in staat om kosten te verlagen, efficiëntie te verhogen en processen te optimaliseren door gebruik te maken van gegevens uit uw bestaande systemen, zoals ERP, FSM of CRM.

Process Mining e-book

Download ons ebook over Process Mining en ontdek hoe u de kosten kunt verlagen, de efficiëntie kunt verhogen en processen kunt optimaliseren.👇

Wat is Process Mining?

Het doel van process mining is om ruwe gegevens uit uw IT-systemen om te zetten in waardevolle inzichten. Het stelt u in staat betere beslissingen te nemen door uw processen te analyseren en te verbeteren, waardoor de ROI van uw bedrijf toeneemt.

Process Mining gebruikt informatie uit uw IT-systemen om event logs (een verslag van actie) te creëren, deze bevatten een lijst van activiteiten met een begin- en eindtijdstempel. Deze gegevens kunnen elk type informatie bevatten dat door de organisatie, haar processen, mensen, systemen of assets wordt gegenereerd. Ze onthullen inzichten, knelpunten of kansen die anders verborgen zouden zijn gebleven.

Hoe werkt Process Mining?

Elke interactie binnen uw bedrijfssystemen laat digitale voetafdrukken na. De eerste stap is het leggen van een realtimeverbinding met uw belangrijkste gegevensbronnen, het extraheren van die ruwe gegevens en ze omzetten in een eventlog (afkomstig van ERP's, CRM's, SRM's, SCM's, PLM's, websites, mobiele apps, IVR's, enzovoort). Dit biedt datagestuurde inzichten in de feitelijke processen.

Deze event logs bieden inzichten die met whiteboards, interviews en process mapping software niet te achterhalen zijn. In deze fase ontdekt u de oorzaak van inefficiënties en afwijkingen van de gewenste situatie, maar het stelt u ook in staat optimale paden te vinden.
In de laatste fase worden KPI's gemeten en gemonitord ten opzichte van de werkelijke bedrijfsprestaties. Ontdek welke processen in aanmerking komen voor automatisering of een aanpassing.

Process Mining + ERP - een perfecte match

Organisaties gebruiken IT-systemen zoals Enterprise Resource Planning (ERP), Field Service Management (FSM) of Customer Relation Management (CRM) om elke dag een groot volume aan activiteiten en informatie te beheren. Process Mining analyseert de gegevens uit deze systemen om verspilling, fouten en vertragingen te signaleren. Anderzijds kunt u met Process Mining ook processen vereenvoudigen, de naleving van processen waarborgen en kansen vinden voor taak- en procesautomatisering.

Voordelen voor de hele erp-levenscyclus

adoptie of migratie naar een nieuw ERP

Door uw bestaande processen te analyseren, kunt u fouten en inefficiënties vaststellen en voorkomen dat u deze kopieert naar uw nieuwe ERP-systeem. Door inzicht te hebben in uw proceslandschap, kunt u een ERP selecteren die ook goed bij uw organisatie past.

Tijdens een ERP implementatie

Deze inzichten kunnen vervolgens worden gebruikt om de template aan te passen voor een nieuwe ERP implementatie, of u kunt prioriteit geven aan change management voor een bestaand systeem.

Na een ERP implementatie

Na de implementatie van het nieuwe ERP systeem laat Process Mining u ook direct zien op welke gebieden er afwijkingen zijn van de gewenste status. Dit stelt IT en business management in staat om snel te reageren bij onjuiste handelingen of problemen.

Aan de slag met Process Mining

Samen met onze partner Deep Value zetten we Process Mining in om snel operationele efficiëntie voor uw bedrijf te realiseren en strategische voordelen op lange termijn voor uw ERP-systeem te creëren.

Pieter den Hollander

Directeur, Deep value

Direct sparren over processoptimalisatie/verbetering? Neem een kijkje in mijn agenda voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek  👇